Leo Jansen, Keurslager

Black Aberdeen Angus

Ons Rundvlees komt van het beroemde Black Aberdeen Angus ras.

Wij krijgen dit sublieme rundvlees uit Schotland van Scotch Beef. De runderen hebben hier volop ruimte in de weiden te grazen.

Waar komt het Black Angus vlees vandaan?

Aberdeen Angus is een een rundveeras dat rond het midden van de 19e eeuw in het oosten van Schotland is gefokt. De runderen zijn hoornloos en hebben korte benen. Black Angus is de naam van de zwarte variant van het Angus ras. De meeste Angus runderen zijn Black Angus, al bestaan er ook rode 'Red Angus' runderen. Met name in de Verenigde Staten zijn de Aberdeen Angus runderen populair om te houden voor hun vlees. Maar tegenwoordig winnen ze ook in de rest van de wereld aan populariteit, zoals nu ook in Nederland.

Wat maakt het vlees zo speciaal?

De belangrijkste reden voor het wereldwijde succes van het Aberdeen / Black Angus ras, is de uitzonderlijke kwaliteit van het Angus vlees. Restaurants zetten het graag op de menukaart. Dit heeft te maken met de marmering van het vlees: dunne lijntjes vet die door het vlees lopen. Vet heeft de eigenschap dat het smaakaroma's vasthoudt, wat het zo lekker maakt.

Leo Jansen, Keurslager

Dali Passage 55
7811DA Emmen
0591611375

Openingstijden

maandag 10:00 - 18:00
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 21:00
vrijdag 09:00 - 18:00
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag Gesloten